Осмаци прославили последњи дан школе

На прослави, која је овим поводом организована у холу школе, директорка Снежана Апостолов је „малим матурантима“ пожелела да се знањем, снагом и упорношћу боре кроз живот и постану часни и поштени људи. Уручене су захвалнице осмацима који су постигли изузетне резултате на школским такмичењима.

Ученици су захвалили наставницима на раду, труду и стрпљењу које су уложили у њихово образовање и васпитање претходних осам година. Након тога, забава за „мале матуранте” настављена је у школском дворишту уз песму и игру.

У општини Босилеград ове године је осми разред завршило 47 ученика – у централној школи 43, по један у Г. и Д. Љубати и два у с.Бистар.

Полагање мале матуре одржаће се од 17. до 19. јуна. Осмаци ће радити тест знања из српског, односно матерњег језика, математике и изборног предмета, у оквиру којег су могли да се определе између биологије, историје, географије, физике и хемије. Попуњавање листа жеља за упис у средњу школу одржаће се 25. и 26. јуна, док ће 1. јула бити објављена коначана расподела ђака по школама. Прослава мале матуре биће организована 3.јула.

Ј.П.-НРТВ-БОСИЛЕГРАД

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*