Недељa сећања и заједништва обележена у ОШ у Босилеграду: Хуманитарни базар у центру града

У оквиру обележавања Недеље сећања и заједништва Осовна школа „Георги Димитров“ у Босилеграду ове недеље организовала је низ активности у циљу одавање поштовања жртвама, подршка њиховим породицама, пријатељима и широј заједници. Реализоване су различите активности које су биле усмерене на неговање културе сећања, развој и промоцију хуманости, емпатије, толеранције, поштовања и дијалога.

Министарство просвете позвало је школе, да годину дана од свирепих злочина у Огледној основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду, у Дубони и Малом Орашју, а седам месеци од страшног злочина у Нишкој Бањи, у Недељи сећања и заједништва, активно изразе поштовање према трагично прекинутим животима.

У Недељи сећања и заједништва, која се обележава од 7. до 10. маја,  првог дана у школи су организована предавања и радионице кроз које су ученици могли да изразе своја размишљања и емоције о темама сећања и заједништва. Другог дана је организовано сређивање школског дворишта и других јавних и зелених површина око школе, док су трећег дана ученици под руководством наставника израђивали и прикупљали предмете, који су данас изложили на хуманитарном базару у центру града. У акцију су се укључили и наставници који су припремили и донирали домаће колаче, пите, одећу и предмете.

Прикупљена средства од ове хуманитарне акције школа ће уплатити Црвеном крсту у Босилеграду за помоћ социјално угроженим ученицима и деци.

Недеља сећања и заједништва од наредне школске године биће део школског календара.

П.Л.Р. – НРТВ-БОСИЛЕГРАД

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*