Video: Sufijan Ađali, predstavnik Visokog komesarijata UN za izbeglice u Srbiji posetio Bosilegrad

Delegacija na čelu sa Sufijanom Ađalijem, predstavnikom Visokog komesarijata UN za izbeglice u Srbiji posetila je danas Bosilegrad. Nakon sastanka u Kabinetu predsednika opštine Vladimira Zaharijeva, kojem je prisustvovao i zamenik predsednika opštine Stefan Stojkov, obišli su Prihvatni centar i Integracioni kutak za migrante, u okviru kojeg se nalaze biblioteka i galerija.

“Opština Bosilegrad ima dobru saradnju sa komesarijatom UN za izbeglice. Migranti su dobrodošli u vaš grad, ovde imaju sigurnost i bezbednost. Takođe, uključeni su u projekte koji se realizuju u saradnji sa građanima Bosilegrada, što je veoma važno”, izjavio je Ađali.

“Hvala državi i nadležnim organizacijama koji su nam pružili mogućnost da budemo bogatiji za ljude koji su svih ovih godina kod nas. Razgovarali smo sa g.Ađalijem o tome na da nekoj konferenciji u Beogradu budemo predstavljeni kao opština u cilju traženja investitora, kako bi omogućili i migrantima da ostanu ovde da žive i rade. Pored svih donacija koje smo dobili zbog toga što smo bili dobri domaćini. Predlog je da ovaj kamp bude kamp za azil, ne samo za migrante, što će nam otvoriti nove mogućnosti za otvaranje radnih mesta”, izjavio je predsednik Zaharijev.

J.P.-NRTV-BOSILEGRAD

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*