Награђени победници конкурса „Крв живот значи“

У оквиру „Недеље Црвеног крста“, која се обележава од 8. до 15. маја, запослени у босилеградском огранку ове организације данас су уручили награде победницима овогодишњег ликовног конкурса „Крв живот значи“.

По троје најбољих у сваком одељењу од 5. до 8. разреда О.Ш.“Георги Димитров“, награђено је дипломама и ликовним прибором. У босилеградској Гимназији награђено је троје ученика, због мањег броја послатих радова.

Највећи успех ове године остварила је Глорија Генов, ученица 6. разреда чији је рад проглашен за најбољи на Републичком наградном конкурсу „Крв живот значи“ у категорији ученика од 5. до 8. разреда, а  као награду је добила ваучер за летовање у Баошићима.

Након доделе награда, за ученике 5. и 6. разреда организован је квиз „Шта знаш о здрављу? Шта знаш о Црвеном крсту?“, а најбољи су добили симболичне поклоне.

Кампања обележавања „Недеље Црвеног крста“ под слоганом „Сачувајмо хуманост“, има за циљ да повеже људе кроз једноставна дела хуманости и подсети грађане да својом добром вољом, гестом и делом могу учинити свет бољим местом за живот.

  Ј.П.-НРТВ-БОСИЛЕГРАД   

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*