U nedelju 19 maja, preventivni pregledi u Domu zdravlja u Bosilegradu

Preventivni  besplatni pregledi biće organizovani u nedelju 19.  maja 2024. godine, od 8 do 17 časova, u Domu zdravlja Bosilegrad. Građani će moći da urade preglede za faktore rizika za razvoj kardiorenalnog sindroma, odnosno krvna slika, merenje krvnog pritiska, merenje pulsa, EKG,ultrazvuk abdomena. Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno samo da građani odu do zdravstvene ustanove u nedelju  od 8 do 17 sati.

„Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije  i rano otkrivanje masovnih nezaraznih bolesti, ali i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima. Ovo je pravi način da se spreči nastanak  bolesti i eventualnih komplikacija i produži kvalitet i dužina života“, saopštio je direktor bosilegradskog Doma zdravlja, dr. Goran Vasilov. 

On je saopštio za Radio Bosilegrad da je održan sastanak u Ministastvu zdavlja sa rukovodiocima zdavstvenih ustanova iz cele Srbije. Ministar zdravlja u Vladi R.Srbije dr.Zlatibor Lončar istakao je važnost profesionalizma i odgovornosti prema sopstvenom zdravlju, jer samo preventivom postižemo kvalitetniji i duži život. 

U zavisnosti od zainteresovanosti građana, praksa preventivnih pregleda  biće nastavljena.

NRTV-Bosilegrad

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*