U toku rekonstrukcija i asfaltiranje prema selu Ljubata

Na deonici od postojećeg asfalta do Obe reke prema  selu Ljubata u dužini od 1.270 m u toku su radovi na rekonstrukciji  i asfaltiranju puta.

“Ovo je saobraćajnica od velikog značaja za sve koji ovde žive. Vrednost radova, koje će obavljati  firma „Srbija Autoput DOO” je 90 miliona dinara”, saopštio je predsednik opštine Bosilegrad, Vladimir Zaharijev. On dodaje da su radovi rezultat dogovora sa državnim vrhom, a sredstva za ove namene izdvojena su  iz republičkog budžeta. Paralelno sa rekonstrukcijom ovog putnog pravca, u toku je procedura izrade projekta za obnovu ruskog puta i puta prema Trgovištu.

Podsećamo da je predsednik Aleksandar Vučić tokom posete Pčinjskom okrugu i Bosilegradu, marta prošle godine rekao da su putevi najvažniji, te da  će put Bosilegrad – Trgovište  biti urađen, kao i put do Vranja.

Što se tiče ruskog puta, interesantno je da su  ga gradili ruski kozaci, pre nešto manje od jednog veka, a i danas je veoma važna saobraćajnica koja je od značaja za područje Bosilegrada i  Vranja. Prema pisanim tragovima i priči meštana, put je gradilo oko 5.000 kozaka u periodu od 1921. do 1925. godine.

 NRTV-BOSILEGRAD

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*