Marija Jakimova osvojila 3. mesto na NIS olimpijadi znanja iz ruskog jezika

Marija Jakimova, učenica 7. razreda O.Š.“Georgi Dimitrov“ osvojila je 3. mesto u finalu 11. NIS olimpijade znanja iz ruskog jezika, koja je održana proteklog vikenda na Filozofskom fakultetu u Nišu.

„Filozofski fakultet se pokazao kao odličan domaćin i zaslužuje sve pohvale za dobru organizaciju. Ovo teško i zahtevno takmičenje, na kojem se okupljaju najbolji učenici u znanju ruskog jezika iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, kao i do sada bilo je veliki izazov za sve učesnike, ali Marija je pokazala izuzetan talenat i upornost. Sigurna sam da u budućnosti još uspeha u učenju ruskog jezika očekuje kako nju, tako i generacije koje dolaze. Posebnu zahvalnost na podršci i obezbeđenom prevozu dugujemo Nacionalnom savetu bugarske nacionalne manjine“, izjavila je Marina Jakimova, Marijina majka, koja kao profesorka ruskog jezika ima velike zasluge za Marijine uspehe, pored nastavnice Venetke Evtimove.

Predstavnike na NIS Olimpijadi imala je i bosilegradska Gimnazija – Dejana Kostova iz 1. razreda i Kristinu Todorov iz 3. razreda. „Dejanu je falio jedan bod, a Kristini tri za prolazak u finalnu etapu takmičenja. Zadovoljna sam učešćem svojih učenika, jer je ogroman uspeh naći se među 110 učesnika iz celog regiona”, rekla je za Radio Bosilegrad Mitra Simeonov, profesorka ruskog jezika.

U okviru finala olimpijade najbolji od 700 učesnika prvog kruga takmičenja nadmetali su se u četiri kategorije. Nakon završetka takmičarskog dela, usledilo je proglašenje pobednika, uz svečanu dodelu nagrada i statua najboljima, praćeno nastupom hora Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša.

Olimpijada znanja iz ruskog jezika, koja je deo zvaničnog kalendara takmičenja Ministarstva prosvete Republike Srbije održava se pod pokroviteljstvom Kompanije NIS, Ambasade Ruske Federacije u Srbiji i Ruske železnice.

NRTV-BOSILEGRAD

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*