Одржани вашари у с.Голеш, на планини Црноок и на Заграњи

У организацији општина Босилеград, Крива Паланка и Ћустендил, 12. јула – на Петровдан, на тромеђи између Србије, Бугарске и С. Македоније, у селу Голеш, одржан је Међународни сабор „Краиште 2024“.

Од 2005. године, вашар традиционално окупља три народа из три државе, из три суседне општине у духу ширења добросуседских односа и пријатељства.

Након подизања државних застава и интонирања химни Србије, Бугарске и Северне Македоније, сабор су отворили председници трију општина – Владимир Захаријев, Огњан Атанасов и Сашко Митовски.

Традиционално, у оквиру културног програма, учествовали су фолклорни састав ,,Центра за културу Босилеград“, ансамбл „Фолклористи“ из Криве Паланке и фолклорни ансамбл „Пауталија“ из Ћустендила.

  1. јула, на Павловдан, одржан је сабор на планини Црноок, где је такође учествовао фолклорни састав ,,Центра за културу Босилеград“,

 

 

а 14. јула наша општина је заједно са општином Трговиште организовала вашар на Заграњи (изнад села Дукат) на којем су се представили чланови ФС при СД „Младост“.

НРТВ-БОСИЛЕГРАД – фото: Евент продукција ЦК Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*