Четири медаље за босилеградске атлетичаре на „Спортским играма младих 2024“ у Сурдулици

Двадесет осам чланова Атлетског клуба „Младост“ учествовало је на ,,Спортским играма младих 2024“ које су одржане протеклог викенда на фудбалском стадиону „Алакинце“ у истоименом сурдуличком селу.

Млади босилеградски спортисти, под руководством тренера Елизабете Асенове, понели су 4 медаље у трци на 60м – две златне и две сребрне.

Јана Митов и Петар Пенев окитили су се златом у категорији 2015. годиште и млађи, док су Никица Симеонов и Лена Стојанчов освојили сребро у категорији 2013. годиште и млађи. Такође, такмичење наставља још двоје финалиста из Босилеграда – Милица Иванов и Јована Миленов. Пласман за даље такмичење у шаху остварили су  Мартин Миленов и Александар Арсов, ученици 6. разреда.

„Захваљујемо Oпштини Босилеград и АК „Младост“ који су помогли да се овај пројекат одржи, јер промовисање правих животних и спортских вредности нема цену“, изјавила је Силвија Стаменов, наставница у О.Ш.“Георги Димитров“ која је поред Асенове пратила децу на такмичењу.

Регионалне „Спортске игре младих“ организује Спортски савез општине Сурдулица, под покровитељством „Плазме“ и „Дунав осигурања“.

Ј.П. – НРТВ-БОСИЛЕГРАД

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*