Центар културе „Босилеград“ обележио 50 година од оснивања

Установа Центар културе „Босилеград“ у суботу, 12. фебруара обележила је 50 година од оснивања скромном прославом у складу са епидемиолошком ситуацијом. Овим поводом, у холу Дома културе отворена је изложба фотографија под називом „Наших 50 година“ и приказан је промотивни документарни филм.

Директор Центра Војислав Божилов поздравио је присутне грађане, сараднике и представнике политичког живота општине. „Центар културе, као центар културних догађања, чврсто је укорењен у свеукупни друштвени живот наше општине протеклих пет деценија. Његова функција је да културне садржаје приближи што већем броју грађана, подстакне стварање нових уметничких вредности, едукује и забави публику свих узраста. Трудићемо се да кутурном центру вратимо потенцијалну еманципаторску улогу  за развој културе локалних идентитета“, изјавио је Божилов.

Присутнима се обратио и председник општине Владимир Захаријев, истакавши одличну сарадњу општинске управе са Центром културе. „И у наредном периоду наставићемо да помажемо у афирмацији културног живота нашег града“, нагласио је Захаријев.

Вене Велинов, истакнути новинар у пензији, причао је о културном животу Босилеграда пре и током оснивања Центра културе и значају изградње објекта Дома културе као средишта културног живота наше заједнице.

У част 50. година постојања установа је израдила промотивне билборде, од којих ће један бити постављен испред главног улаза Дома културе. У припреми је и монографија, која ће бити објављена у току јубиларне године.

Ј.П.

НРТВ-Босилеград

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*