Феноменалан наступ босилеграђана на “Ритму Европе“

Босилеград је заузео 8. место на највећем дечјем музичком такмичењу у Србији „Ритам Европе“, које је одржано протеклог викенда у Србобрану. Гласовима жирија и према речима водитеља пресудним гласовима публике путем СМС-а, ове године победу су однели Зрењанинци.

Мартин Дионисијев и Милкица Дионисијевa уз плесну пратњу Иване Игњатов и Норе Гонев представили су нашу општину израелском народном песмом „Хава Нагила”.

„Наступ наше екипе био је феноменалан, тим пре што су деца први пут учествовала на овако спектакуларном догађају. Босилеград треба да буде поносан на наше учеснике“, изјавила је координаторка Зорица Миланов. Општина Босилеград је као и претходних година комплетно финансирала учешће наших такмичара.

Такмичење „Ритам Европе“ окупља представнике 22 града и општина у Србији, узраста од 14 до 21 године, који певају на језику једне од земаља Европе, Израела и Аустралије. Победник такмичења одређује се сабирањем СМС гласова, гласова  жирија  градова учесника и стручног жирија. Жири градова и стручни жири гласају дан раније на генералној проби, по угледу на велику Евровизију, док публика путем СМС-а гласа током директног телевизијског преноса.

Ј.П. – НРТВ-Босилеград

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*