У Босилеграду се обележава „Недеља Црвеног крста“

„Недељу Црвеног крста“, од 8. до 15. маја, босилеградски огранак ове организације обележиће низом активности и манифестација.

Традиционално ће током целе седмице трајати акција „Солидарност на делу“, која се састоји у прикупљању половне одеће и обуће уз помоћ волонтера за социјално угрожена лица. Сваком новорођенчету које дође на свет од 8. до 15. маја биће уручен поклон пакет. У просторијама Црвеног крста биће представљени радови учесника конкурса „Крв живот значи“ и уручене награде победницима. У О.Ш.“Георги Димитров“ за ученике 5. и 6. разреда биће организован квиз „Шта знаш о здрављу? Шта знаш о Црвеном крсту?“, а за најбоље су припремљени симболични поклони.

Поводом Националног дана добровољног давалаштва крви, 11. маја у центру града волонтери ће делити информативни материјал о важности учешћа у оваквим акцијама. Одржаће се свечана седница чланова Управног одбора и волонтера Црвеног крста и конференција за медије о активностима ове организације. Кампања обележавања „Недеље Црвеног крста“ под слоганом „Заједно чинимо свет хуманијим“, има за циљ да повеже људе кроз једноставна дела хуманости и подсети грађане да својом добром вољом, гестом и делом могу учинити свет бољим местом за живот.

Ј.П. – НРТВ Босилеград

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*