У Босилеграду одржан Други регионални турнир у стоном тенису 2022

Босилеград је данас био домаћин Другог регионалног турнира у стоном тенису 2022., који организују Спортске игре младих Србије. Троје наших такмичара успело је да се пласира на Државно првенство, а укупно шесторо освојило је медаље.

На Светски дан стоног тениса, у Спортској сали О.Ш.“Георги Димитров“ окупило се 80-ак школараца из Босилеграда, Сурдулице и Врања, који су се такмичили у две узрасне категорије: 2007. годиште и млађи, односно 2010. годиште и млађи, у мушкој и женској конкуренцији. Финалисти ће наставити такмичење на Државном првенству стоног тениса и то:

  • 2007 годиште и млађи, мушка конкуренција: Александар Андрић из Врања и Миљан Илијев из Босилеграда;
  • 2007 годиште и млађи, женска конкуренција: Биљана Ђорђевић и Сара Миленковић из Сурдулице;
  • 2010 годиште и млађи, мушка конкуренција: Лазар Крстић и Вукан Ђорић из Врања;
  • 2010 годиште и млађи, женска конкуренција: Владана Захаријев и Дарија Генов из Босилеграда.

Бронзане медаље на данашњем турниру освојили су Борислав Григоров и Милица Бојков, који неће наставити даље такмичење.

Председник општине Босилеград Владимир Захаријев захвалио се Спортским играма младих што су баш наш град изабарали да угости младе спортисте. „Као једна мала општина издвајамо знчајан део буџетских средстава за спорт. Поносни смо на досадашње успехе наших стонотенисера, наставићемо свом снагом да подржавамо не само стони тенис, већ све спортове“, изјавио је  Захаријев.

„Такмичење попут овог је веома значајно за Босилеград и за наш клуб, јер је доказ колико се овде ради и улаже у спорт“, рекао је Никола Талески, тренер СТК „Младост“.

СТК „Младост“ постоји 6 година, окупља 40-ак чланова, који остварују одличне резултате на турнирима. Подсетимо, Борислав Григоров је 2020. године освојио 2. место на Државном првенству и 2. место на Међународном турниру у Сарајеву.

Спортске игре младих су највећа манифестација аматерског спорта за децу и омладину у Европи, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства. Већ 9. годину заредом деци из Србије омогућено је да потпуно бесплатно учествују у такмичењима у десет спортских дисциплина, чија је завршница Међународно такмичење у Сплиту, на којем учествују и њихови другари из Босне и Херцеговине и Хрватске.

Ј.П.

НРТВ-Босилеград

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*