Ученици О.Ш. ,,Георги Димитров’’ учествовали су на Спортским играма младих у Сурдулици

Манифестација ,,Спортске игре младих’’подпокровитељством Дунав осигурања традиционално се одржала данас у Сурдулици на стадиону ,,Радника’’.

Поред уобичајeних турнира у баскету 3×3, малом фудбалу, игри ,,између две ватре’’и трци на 60 метара, пре почетка такмичења првотимци ,,Радника’’ одиграли су ревијалну утакмицу са СИМОВЦИМА.

Прилику да се упознају са Спортским играма младих имали су и предшколци који су били учесници штафетне трке ,,Пријатељ од детињства’’.

У организацији Спортског савеза општине Босилеград, око шездесетак ученикаО.Ш.,,Георги Димитров’’ у Босилеграду узело јеучешће у Спортским играма младих. Поред наших осоваца и домаћина, на манифестацији су учествовалаи деца из Владичиног Хана, Власотинца и Врања.

У трци на 60 метара, категорија 2013. годиште и млађи, Никица Симонов из Босилеграда освојио је друго место.

У баскету 3×3 за девојчице наша екипа се пласирала на трећеместо,  у игри ,,између две ватре’’, деца узраста 2011. годиште и млађи заузела су друго место, док је мешовити тим такмичара 2013. годиште и млађиосвојио треће место.

Председник Спортског савеза општине Босилеград Владица Манасиев изјавио је да је циљ ове манифестације пре свега социјализација деце и развој спорта међу младима. ,,Деца су се одлично представила у свим дисциплинама, a велики број њих је награђен и медаљама. Није важно да победите, већ да учествујете, да стичете нова познанства и да се дружите’’, рекао je Maнасиев.

Трошкове учешћа наших такмичара финансирала је општинаБосилеград.

Н.С. – НРТВ-Босилеград

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*