Успешна санција клизишта у босилеградском крају после обилних падавина

Oбилне падавине током последњих неколико дана створиле су проблеме на већини путева у месним заједницама на територији општине Босилеград.

Ризичне деонице су у планинским подручјима околних села, али и на регионалним путевима, рекао је председник општине Босилеград и шеф Кризног штаба за ванредне ситуације Владимир Захаријев. Према његовим речима, клизишта и обрушена стабла забележена су у селима Горња и Доња Лисина, Груинци, Горњо Тламино, у правцу Караманице, као и између Назарице и Доганице.

Јуче ујутро уклоњено је клизиште на регионалном путу Власина-Рибарци, у близини гробља у селу Доња Лисина. Начелник босилеградског пункта за одржавање регионалних путева Зоран Рангелов изразио је захвалност општини Босилеград и јавним предузећима „Услуга“ и „Дирекција за грађевинско земљиште и путеве“ на пруженој помоћи. Рекао је да се синоћ око 23 часа активирало клизиште код Романовог моста, али је за кратко време уклоњено.„Механизација ЈП „Услуга“ и ЈП „Дирекција за грађевинско земљиште и путеве“ је на терену и у кратком року почиње санацију штета узрокованих кишним временом на некатегорисаним и макадамским путевима“, каже Захаријев и позива мештане на стрпљење у санацији проблематичних деоница, наглашавајући да ће надлежни одговорити на сваки позив за помоћ.

НРТ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*