„Ускрс на тромеђи 2024“ у недељу, 5. маја од 10ч.

Фестивал „Ускрс на тромеђи 2024“, који по седми пут традиоционално организује Центар културе „Босилеград”, у сарадњи са Општином Босилеград, Спортским савезом и Народном библиотеком „Христо Ботев“, и ове године састоји се из два дела.

Централна манифестација – такмичење у туцању ускршњим фарбаним јајима уз културно-уметнички програм биће организована у недељу, 5.маја од 10ч. на главној градској раскрсници.

У такмичењу могу учествовати сви грађани и гости наше општине, који ће бити распоређени у 6 старосних категорија – oд најмлађих до најстаријих. Сваки учесник добиће готово јаје за такмичење и поклон, а победници по категоријама добијају телевизоре. Победник у свим категоријама биће проглашен за Цара/Царицу ускршњих јаја, свечано „крунисан“ и награђен електричним тротинетом.

Након тога биће додељене награде победницима ликовног конкурса „Празник над празницима“, а имена деветоро најбољих биће објављена на сајту Центра за културу 3. маја.

Председник општине Владимир Захаријев позвао је све суграђане и госте Босилеграда да посете фестивал „Ускрс на тромеђи“ и најрадоснији хришћански празник проведу заједно у дружењу и добром расположењу.

НРТВ-БОСИЛЕГРАД

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*