Удружење „Индиго“ из Ниша поклонило је рачунарску опрему босилеградским школама

Група за децу и младе „Индиго“ из Ниша, као подршка деци мигрантима, данас је током званичне посете Основној школи „Георги Димиторв“ и Гимназији у Босилеграду, уручила донације.

„Обе образовне установе добиле су рачунарску опрему, коју ће у условима онлајн наставе користити, осим мигрантске и локална деца“, изјавила је испред удружења „Индиго“, Тамара Симоновић.

Изјаву Тамаре Симоновић можете чути у приложеној аудио датотеци испод.

Гимназија је добила један лаптоп, штампач и пет кутија папира за штампање, док су основној школи уручена два лаптопа, један штампач и дезинфекциона средства (маске, рукавице, сапуни, асепсол).

Симоновић је прецизирала да ово удружење сарађује са Комесаријатом за избеглице и миграције и Високим комесаријатом УН за избеглице (УНХЦР), одржава радионице и пружа психолошку подршку деци и родитељима из Прихватног центра у Босилеграду.

 

„Деца мигранти, као и сви остали у Прихватном центру у Босилеграду су добро примљени и од стране образовних установа, и од стране становништва и општине“, изјавила је Мирјана Јовановић, управник овог прихватног центра.

Данијел Зарев, представник општине Босилеград истакао је да се захваљује на изузетној сарадњи општине са Комесаријатом за избеглице и миграције, Прихватним центром и Удружењем „Индиго“, да општина не прави разлику између деце миграната и остале деце, и апеловао на грађане да помогну Прихватном центру.

Изјаву Данијела Зарева можете чути у приложеној аудио датотеци испод.

 

Рачунарска опрема уручена је школама у присуству родитеља деце миграната. У Гимназији се тренутно школују три ученика из Прихватног центра, и то два ученика првог и један трећег разреда, док је у основној школи петоро ученика, који похађају пети, шести и осми разред. У Прихватном центру у Босилеграду борави 24 деце, старости од 1 месеца до 18 година.

А.Д.

Фото; НРТ-Босилеград

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*