Руководство општине Босилеград на званичним састанцима у неколико министарства

Руководство општине Босилеград одржало је званичне састанке са министрима за људска права и друштвени дијалог, државну управу и локалну самоуправу и просвету, науку и технолошки развој Републике Србије.

На састанку са министром за државну управу и локалну самоуправу Маријом Обрадовић разговарано је о државним субвенцијама у оквиру пројектних програма министарства. Министарка Обрадовић предложила је координациони тим стручњака који ће помоћи координаторима у Општинском већу општине Босилеград у припреми пројектне документације. Један од пројеката на којима ће општина радити је модернизација општинске управе и дигитализација јавних услуга.Министарка за људска права и друштвени дијалог Гордана Чомић такође је понудила стручну помоћ при конкурисању за пројекте из области људских права.

Са министаром просвете, науке и технолошког развоја Бранком Ружићем разговарано је о административним и техничким питањима у вези Основне школе и Гимназије, као и о обнови и реконструкцији школских објеката у сеоским срединама.

А. Д. ( превод Ј. П.)

Фото: facebook.com/vladimir.zaharijev , НРТ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*