Проглашена ванредна ситуација због обилних падавина

Општински штаб за ванредне ситуације општине Босилеград на седници одржаној 10. јуна прогласио је ванредну ситуацију на територији целе општине због велике количине падавина, града и јаких олујних ветрова који су изазвали бујичне поплаве. Одлука је достављена Окружном штабу за ванредне ситуације Пчињског округа, Републичком штабу за ванредне ситуације, Одељењу за ванредне ситуације у Врању, јавним предузећима, установама и другим учесницима у спровођењу мера заштите и спасавања.

Истовремено је усвојен и захтев за добијање помоћи у виду два булдожера и два скипа који је прослеђен  Окружном штабу за ванредне ситуације Пчињског округа, као и захтев за обезбеђивање 20 тона нафте због отклањања последица насталих услед обилних падавина.

На основу одлуке Општинског штаба за ванредне ситуације наређено је јавним предузећима „Грађевиснко земљиште и путеви“ и „Услуга“ да ставе сву расположиву механизацију и људство у стање приправности и предузму хитне мере на отклањању последица временских непогода. Општински штаб за ванредне ситуације је укинуо ванредну ситуацију на делу територије општине  и то у МЗ Босилеград, Г. и Д.Љубата и Гложје, која је проглашена прошле године због великих шумских пожара.

НРТВ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*