Превентивне мере најбитније како би се спречило оболевање од респираторних инфекција

И даље се јављају особе са симптомима респираторних инфекција, али је њихов број у благом опадању. Нема повлашћених, тако да нам долазе пацијенти свих генерација, од радно активног становништва и родитеља који имају малу децу и који наводе да су прво њихова деца имала симптоме инфекције, а да су након пар дана и они добили исте – каже др Драгана Димитров из босилеградског Дома здравља. Ковид 19 инфекција је и даље присутна међу нама, добра ствар је што су симптоми инфекције блажи, самим тим и компликација је све мање.

Од Нове године до сада на територији општине Босилеград регистровано је 7 случајева заражавања и није било пацијената упућених на болничко лечење. Др Димитров додаје да је препорука да се једе што више воћа и поврћа, свакодневно имати бар пола сата фижичке активности, 8 сати редовног сна, не задржавати се дуго у затвореним просторијама где борави пуно људи. Једино на овај начин ће наш имуни систем ојачати и моћи да се суочи са свим вирусима и бактеријама које нам прете, каже др.Димитров. Посета лекару је обавезна ако особа не може да снизи температуру, има осећај гушења тј. тешког дисања или ако се погоршава основна болест.
У Србији у последња 24 сата регистровано је 404 новооболелих од корона вируса, а седам особа је преминуло. На болничком лечењу се тренутно налази 288 пацијената, од којих је 18 на респираторима.

  А.Д.-НРТВ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*