Почиње изградња објекта за развој туризма на месту Градиште у Босилеграду

Сутра званично почињу радови на реализацији пројекта „Реконструкција и завршетак објекта за развој туризма Градиште у Босилеграду“, који заједнички финансирају Министарство привреде Републике Србије и Општина Босилеград. Очекује се да ће реализација пројекта трајати 75 дана.

Тим поводом данас су место некадашњег војног објеката на месту Градиште, где ће се градити нови туристички комплекс, посетили представница Министарства привреде Републике Србије Бранка Бајчетић, председник општине Владимир Захариев, представници извођача, надзорног органа и други.

 

За реализацију пројекта Министарство привреде Републике Србије обезбедило је око 11 милиона динара, а Општина Босилеград око 3,5 милиона динара. За извођача радова на другом тендеру изабране су фирме: Југелектро из Врања, Царна Трава из Лесковца, Мултитек електроник из Лесковца и Дунав из Врања.

Реконструкција и изградња сграде, чија укупна површина у основи је 132 квадратна метра, предвиђа изградњу новог двоспратног објекта са таванским собама, изградњу водоводне и канализационе мреже, електричних инсталација, противпожарних и телекомуникационих инсталација и друго.

Председник општине Владимир Захариев изразио је захвалност држави Србији и Министарству привреде, који су позитивно решили наш захтев и издвојили средства за реализацију пројекат. „Ово је почетак развоја туризма у нашој општини“, рекао је Захариев и истакао да је општина пре десетак година купила војни комплекс на месту Градиште са три зграде и сада ће на месту једног објекта бити изграђено модерно туристичко место са преко 30 лежајева. Осим за боравак ловаца из различитих делова Србије и иностранства, који стално долазе у лов на подручје наше општине, будући објекат је намењен и осталим туристима, а све у циљу развоја туризма у општини Босилеград, додао је Захариев.

П.Л.Р.

Фото: НРТ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*