Почела општинска такмичења у босилеградским школама

У О.Ш. „Георги Димитров“ и босилеградској Гимназији протеклoг викенда одржана је Књижевна олимпијада, као и општинска такмичења из Руског и Енглеског језика за основце.

Десеторо ученика 7. и 8. Разреда основне школе, од укупно 15, освојило је довољан број поена за учешће на окружним такмичењима.

Знање на Књижевној олимпијади одмеравало је седморо ученика 8. разреда, а на окружно такмичење пласирало се петоро – Милица Димитров, Дарио Андонов, Маша Арсов, Ива Владимиров и Лука Русимов.

Марија Јакимова, ученица  7. разреда била је једина пријављена на такмичењу из Руског језика и освојила довољан број поена за наставак такмичења. Из Енглеског језика, наша школа ће имати 4 представника на окружном такмичењу – Симону Василев из 7. разреда, Ану Јорданов, Иву Александров и Маријану Ранђелову из 8.разреда.

Босилеградску Гимназију на окружној Књижевној олимпијади представљаће Клара Георгиев и Катарина Глигоров из 1.разреда, Бојана Костова и Викторија Стојнева из другог и Јасмина Митов из 3.разреда.

Окружна такмичења биће одржана следећег месеца.

Ј.П. – НРТВ-БОСИЛЕГРАД

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*