Пожар на узвишењу Рамни дел готово је угашен. Појављују се нова жаришта пожара у околним селима

Ватра, која је пре три дана кренула са узвишења Рамни дел и проширила се ка насељима Магурка и Изворштица, скоро је угашена, рекао је председник општине и  шеф Кризног штаба за ванредне ситуације, Владимир Захаријев.

„Нема повређених људи и оштећених кућа, пожар је скоро угашен,али и даље  дежурамо 24 часа дневно. У гашењу пожара учествовало је шест ватрогасних јединица из Босилеграда, Сурдулице, Владичиног Хана и Врања, међу којима су били и представници Руског хуманитарног центра. Учествовали су и мештани добровољци, запослени у јавним предузећима  „Услуга“ и „Грађевинско земљиште и путеви“, Спортском савезу општине Босилеград, предвођени представницима локалних власти, председником, као и замеником председника општине и начелником општинске управе“, додао је Захаријев.

 

Пробијањем новог пута у шумском подручју од Груинског пута до насеља Магурка, уз помоћ ватрогасаца, Руски хуманитарни центар и локално становништво угасили су пожар који је захватио борову шуму, 300 метара од оближњих кућа.

„Нема места паници. Информације које се шире друштвеним мрежама нису тачне. Учинили смо све што је у нашој моћи да адекватно реагујемо и заштитимо људе и куће од природне катастрофе“, прецизирао је Захаријев.

Појавила су се нова жаришта у махали Кози дол у Д. Љубати, у селима Јарешник и Ресен. Екипе су послате на лице места. И даље се ради на гашењу пожара у селу Гложие. Ватрогасци су целу ноћ били у приправности, како би спречили његово ширење.

Представници сектора за ванредне ситуације у Министарству унутрашњих послова прегледали су подручја захваћена пожарима, оцењујући стање на терену, на основу којег ће бити предузете даље акције.

А.Д./Ј.П.

НРТВ-Босилеград

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*