Погоршање епидемиолошке ситуције у нашој општини

Последњих дана епидемиолошка ситуација у нашој општини се погоршава, рекао је директор Дома здравља др Горан Василов и додао да је током викенда и данас регистровано 11 пацијената са позитивним тестовима на ковид 19, на основу антигенских тестова, који су урађени у нашем Дому здравља. Истакао је да сви новорегистровани имају лакше до средње тешке симптоме и да су стабилног општег здравља. Они се лече у овдашњој ковид амбуланти, каже др Василов.

 

Директор је истакао да се у ковид амбуланти повећао и број пацијената са респираторним инфекцијама.

Др Василов је рекао да се врхунац епидемије у нашој општини очекује овог месеца, а можемо се надати да ће се ситуација стабилизовати око Божића.

Др Василов је још једном апеловао на грађане да се понашају одговорно, да носе маске, поштују физичку дистанцу и да се придржавају осталих противепидемијских мера за борбу против коронавируса.

И председник Општине и командант Општинског штаба за ванредне ситуације Владимир Захаријев такође апелује на грађане да се строго придржавају прописаних мера за борбу са корона вирусом, да носе маске и визире, које им је поделила Општина. Истакао је да је општински комунални инспектор обишао све фирме и институције у граду, а посебно подавнице и да ће свакодневно вршити контролу ношења маски свих продаваца и купце.

Захаријев је додао да је у току подела заштитних маски по селима на територији општине.

П.Љ.Р.

Фото: НРТ-Босилеград, П.Љ.Р.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*