Отворена ковид амбуланта у одвојеном објекту босилеградског Дома здравља

У Дому здравља у Босилеграду данас је отворена ковид амбуланта, у реконструисаном и дограђеном објекту, у коjем су биле смештене гараже ове здравствене установе.

Отварању ковид амбуланте присуствовали су председник општине Босилеград Владимир Захаријев, заменик председника Стефан Стојков, директор Дома здравља др Горан Василов, лекари и медицинско особље.

 

Ковид амбуланта се састоји из три просторије – чекаонице, лекарског кабинета и дела у којем ће се примати терапија. Објекат располаже одвојеним санитарним чворовима и подним грејањем. Извођач већег дела радова било је ЈП „Дирекција за грађевинско земљиште и путеве општине Босилеград“.

Највећи део средстава за пројекат, чија вредност износи преко 3.000.000 динара, обезбедила је општина Босилеград, уз учешће Дома здравља.

Директор Дома здравља др Горан Василов рекао је да су изградњом  одвојеног објекта намењеног за ковид амбуланту, обезбеђени услови да пацијенти са симптомима ковида 19 буду прегледани и лечени ван просторија хитне помоћи и осталих лекарских кабинета у згради Дома здравља.

Поводом отварања новоизграђене ковид амбуланте, председник општине Владимир Захаријев изјавио је да се наставља одлична сарадња општине са руководством и запосленима у Дому здравља. „Делујемо заједно и наставићемо тако и убудуће, а све у циљу бољих услова за пацијенте, којима је потребна лекарска помоћ“, рекао је Захаријев.

Ј.П.

Фото: НРТ Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*