Осамнаесторо младих из Босилеграда пријавило се за програм “Моја прва плата”

Осамнаесторо младих из Босилеграда, без радног искуства, који се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање пријавило се за програм “Моја прва плата”.

У току је селекција пријављених кандидата од стране послодаваца која траје до 22. децембра.  Коначна листа послодаваца са бројем изабраних незапослених лица и бројем позиција требало би да се нађе на сајту Националне службе за запошљавање 29. децембра. Ове године у Босилеграду 9 послодаваца из приватног сектора понудило је 14 позиција зa 23 лицa.

„Фаза потписивања уговора је предвиђена од 1. до 19. јануара и управо је то период када ће и започети спровођење програма Моја прва плата, саопштила је Весна Станојковић“, пи ар Филијале Националне службе за запошљавање у Врању.

У трајању од 9 месеци, НСЗ ће на месечном нивоу исплаћивати младима са средњим образовањем новчану накнаду у износу од 28.000 динара, док ће младима са високим образовањем исплаћивати 34.000 динара, уз уплату доприноса за случај повреде на раду и професионалне болести, без заснивања радног односа.

„Уз овај програм млади могу стећи то неко прво искуство које ће им можда бити прекретница за добијање посла код тог послодавца где и обаве програм Моја прва плата, али такође и евентуално за конкурисање код неког другог послодавца, јер ће свакако бити конкурентнији на тржишту рада“, додала је Станојковић.

Ј.П.-НРТВ-БОСИЛЕГРАД

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*