Општина Босилеград: 8 јула у 12 часова у трајању од 60 секудни биће пуштена сирена у циљу провере исправности система за узбуњивање и оглашавање

Општина Босилеград саопштила је да ће 8 јула ( петак) у 12 часова бити пуштена сирена у трајању од 60 секунди (знак престанка опасности), у циљу провере исправности система за узбуњивање и оглашавање. Наредба о исправности ситема за узбуњивање и оглашавање сирена послата је и биће обављена у свим општинама на територији Пчињског управног округа.

Провера система за оглашавање вршиће се на свака три месеца, тј. 8. октобра, 8. јануара, 8. априла и 8. јула, стоји у званичном саопштењу начелника Управе за управљање ризиком Сектора за ванредне ситуације при Министарству унутрашњих послова Р. Србије, које је послато на адресу општинске управе општине Босилеград. Након провере исправности и оглашавања сирене, општина је дужна да достави извештај о успешности провера.
Из општине саопштавају да се грађани општине Босилеград не плаше одазвањањем сирене, јер је реч о рутинској провери исправности система за узбуњивање и оглашавање сирена на територији Пчињског управног округа.

НРТВ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*