Општина Босилеград – погранична ризница историјског наслеђа

Даибау Систем је грађевинска платформа у Србији, јако се примарно бави повезивањем извођача радова (мајстора) са инвеститорима (физичка и правна лица). У оквиру саме платформе постоји и онлине магазин посвећен грађевини и архитектури. Од самог настанка магазина, акценат је увек био на модерној архитектури код нас и у Европи, међутим прошле године, уредници магазина дошли су на идеју покретања пројекта “Српске архитектонске знаменитости“.

Циљ овог пројекта јесте представљање архитектуре наше земље у најлепшем светлу а све то у сарадњи са Туристичким организацијама општина и градова Србије. До сада се пројекту прикључило преко 80 општина и градова у Србији, које су издвојиле своје најзначајније објекте новије и старије архитектуре. Своје место у овом пројекту нашла је и општина Босилеград, па је тако Туристичка организација општине Босилеград у сарадњи са Даибау магазином издвојила симболе архитектуре нашег краја, културно – историјске споменике који су непроцењиво благо и сведочанство историје.

“Општина Босилеград ће и будуће настојати да у сарадњи са Туристичком организацијом промовише природне лепоте и културно наслеђе нашег краја”, саопштио је председник општине Владимир Захаријев.

У наставку можете прочитати цео чланак и сазнати каква архитектонска блага крије наша општина.

 

https://www.daibau.rs/clanak/1882/opstina_bosilegrad_-_pogranicna_riznica_istorijskog_nasledja?fbclid=IwAR3Mq3wUkVRu4u7aAbtCZl7-rCQC6AHSyg81XyiqZsZS9bfBpro211W2NkI

НРТВ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*