Општина Босилеград на највећем дечијем музичком такмичењу “Србија у ритму Европе”

Општина Босилеград наставља  традицију, те ће и ове године учествовати на највећем дечијем такмичењу “Србија у ритму Европе”. Босилеград ће    на такмичењу представити  државу Израел,  а дуетску народну песму  „Hava nagila”, отпеваће  Мартин и Милкица Дионисијев.

Они су протеклог викенда били на првом припремном кампу, који је одржан у општини Србобран, која је прошлогодишњи победник и домаћин овогодишњег надметања. „Предстоје им још  два припремна кампа, у мају и јуну месецу“, саопштила је координатор пројекта за Босилеград, Зорица Миланов. Она је додала да  су  млади музички таленти протеклих година представљали нашу општину, изводећи песме на руском, украјинском, грчком и бугарском језику.

Председник општине Босилеград Владимир Захаријев саопштио је да је изузетно поносан досадашњим пласманима такмичара, те да  општина  за подстицање младих талената из општинске касе издваја 700.000 динара.

Највеће дечије музичко надметање у Србији, намењено  је такмичарима узраста од 14 до 21 године талентованим за певање и плес. Такмичење “Србија у ритму Европе” биће емитовано септембра месеца  уживо на Првој Српској Телевизији, а победник ће бити одабран комбинацијом гласова стручног жирија, жирија градова и општина учесника и гледалаца који гласају путем СМС-а.

Иначе, Србија у ритму Европе одржава се од 2008. године и осмишљена је у складу са Европском повељом о учешћу младих у јавном животу на локалном и регионалном нивоу, Белом књигом ЕУ о младима, Националном стратегијом  за младе РС и Акционим планом за младе.

НРТВ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*