Општина Босилеград добитник награде за најбољу општинску управу за 2023 годину

Општина Босилеград је од стране Министарства државне управе и локалне самоуправе Р.Србије добила престижно признање и новчану награду за најбољу праксу у областима добре управе, те ће од стране ресорног министарства бити награђена годишњом наградом у износу од 2.090.000,00 динара. Новчани износ додељује се у циљу финансијске подршке за даље унапређење добре управе на својој територији.


-Посебно ми је драго, што смо од стране надлежног министраства препознати као пример за остале општинске/градске управе и то у области “одговорност и владавина права”, рекао је за Радио Босилегад, председник општине Владимир Захаријев. Он је додао да ће свечано уручење годишње награде бити одржано у понедељак, 18 марта у Пећинцима.
Игор Антимов, зам.начелника општинске управе општине Босилеград је аплицирао на конкурсу, те су ресорно министарство и комисија за доделу годишњих награда за најбоље општинске/градске управе препознале и оцениле позитивно управљање развојем на локалном нивоу, каже Захаријев. Истиче да ће сутра, 15 марта у Чачку присуствовати свечаном уручењу одобрених средстава од стране Министраства за државну управу и локалну самоуправу за још два веома знајачна пројекта за економски и одрживи развој општине.
Поред Босилеграда, титуле најбољих општина/градова припале су општинама Пећинци и Ади, као и граду Нишу за преостале категорије, а то су: ефикасност и делотворност, транспарентност и учешће јавности у раду локлане самоуправе и равноправност и антидискриминација. Укупни наградни фонд за општинске/градске управе је у износу од 8.360.000,00 динара, те ће свака од награђених општина/градова добити по 2.090.000,00 динара.

НРТВ-БОСИЛЕГРАД

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*