Општина Босилеград добила хидрауличну самоходну бушилицу

Општина Босилеград добила је машину за бушење бунара са прикључним додацима, по конкурсу Кабинета министра задуженог за унапређење развоја недовољно развијених општина Р.Србије Новице Тончева. Вредност машине је око 5.500.000 динара без ПДВ-а, а министарство и општина су обезбедили по 50% средстава.

„Реч је о хидраулучној самоходној бушилици, неопходној за помоћ становницима наше општине који имају проблем са приступом пијаћој води. То су првенствено месне заједнице Млекоминци и Ресен. Користиће се за откривање потенцијалних извора на сваком месту где има назнака да постоје подземне воде, што ће утврђивати стручна Комисија. Такође, моћи ће да је користе и физичка лица за бушење бунара“, изјавио је председник општине Владимир Захаријев.

Ове машине су један од најпогоднијих начина да се реши питање пијаће или техничке воде. Ефикасност се огледа у томе што врше бушења и до 100 метара дубине и у каменитим подручјима.

„Наша општина наставиће са пријављивањем на конкурсе министарства и надам се да ће нам бити одобрено још нових пројеката, који ће допринети стварању бољих услова за развој општине“, додао је Захаријев.

Ј.П. – НРТВ Босилеград

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*