Општина Босилеград добила средства за реконструкцију фабрике „Кобос“

Општина Босилеград једна је од 20 локалних самоуправа којој су одобрена средства за пројекте у области пословне инфраструктуре у оквиру ЕУ Про Плус програма. Председнику општине Босилеград Владимиру Захаријеву уручен је сертификат у вредности од 330.000 евра од стране Тање Мишчевић, министарке за европске интеграције и Емануела Жиофреа, шефа делегације ЕУ у Србији на састанку који је прошле недеље одржан у Градској кући у Краљеву.

„Ово је пројекат од животне важности за Босилеград. Средства су намењена реновирању некадашње фабрике „Кобос“, замени крова и столарије и куповини 140 шиваћих машина. Из општинског буџета би требало да се издвоји додатних 200.000 евра, које ћемо покушати да добијемо од ресорног министарства. У току је тендер за извођача радова, а упоредо са тим, у сарадњи са државним врхом радимо на довођењу инвеститора, који је већ посетио Босилеград и субвенцијама за отварање нових радних места, чиме ће бити побољшана социо-економска инфраструктура у нашој општини. Захвалио бих се свима који су учествовали у припреми пројекта, на челу са менаџером пројекта Даниелом Милановим“, изјавио је председник Захаријев.

„Ово је још једна конкретна корист за грађане коју заједнички омогућавају локална самоуправа и ЕУ уз подршку државног врха Србије. Годинама успешно сарађујемо са институцијама ЕУ за локални развој, а преко програма ЕУ Про Плус добили смо средства за реконструкцију и доградњу сигурне куће, која ће ускоро бити завршена. Пред нама је још низ заједничких пројеката, а све у циљу побољшања услова живота наших грађана“, додао је Захаријев.

Ј.П.- НРТВ-БОСИЛЕГРАД

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*