Видео и фото: Одржани „Михољски сусрети села“ у селу Рајчиловци

У селу Рајчиловци данас су одржани „Михољски сусрети села 2021“, у организацији Општине Босилеград, уз подршку Министарства за бригу о селу.

У спортској сали основне школе организована је изложба такмичарског карактера „Босилеградско село кроз векове“, на којој су мештани околних села представили традиционална јела, које су посетиоци могли да пробају, производе домаће радиности и старе занате.

По оцени трочланог жирија, прво место за најукусније јело припало је селу Рикачево, друго Д.Тламину, а треће Г.Лисини. Најбоље арнажирани штанд имали су представници села Извор, Барје и Бресница. Прва три места у категорији најутентичнији штанд припала су селима Радичевци, Паралово и Гложје.

У оквиру ове културно-спортске манифестације организована су и такмичења у обарању руку, бацању кугле и надвлачењу конопца.

За прва три места у обарању руку изборила су се села Извор, Милевци и Паралово. Најбољи у бацању кугле у мушкој категорији били су представници села Паралово, Рајчиловци и Бресница, а у женској категорији Бресница, Барје и Д.Тламино. Прво место у надвлачењу конопца припало је селу Паралово, на другом месту је Бресница, а на трећем Извор. Победници су награђени медаљама и пехарима.


За манифестацију „Михољски сусрети села“, која се ове године одржава у 68 општина на територији Србије, Министарство за бригу о селу доделило је 500.000 динара, док је 100.000 динара издвојено из буџета Општине Босилеград.

Ј.П.

НРТВ-Босилеград

ФОТО: „Михољски сусрети села“  Рајчиловци 2021

« од 3 »
« од 2 »

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*