Одржани„Михољски сусрети села 2023“у Доњој Лисини

У организацији Општине Босилеград, у сарадњи са Туристичком организацијом, Спортским савезом општине Босилеград и удружењем “Еко-бос“, а под покровитељством Министарства за бригу о селу, у Доњој Лисини одржани су „Михољски сусрети села“.

На овој јединственој културно-спортској манифестацији, која има за циљ обогаћивање друштвеног живота становника на селу, са посебним акцентом на очувању и неговању традиционалног начина живота, учествовали су представници 31 од 37 сеоских месних заједница са територије наше општине.

На изложби такмичарског карактера, мештани околних села представили су традиционална јела, која су посетиоци могли да пробају, производе домаће радиности и старе занате. Трочлани жири који су чинили Борко Николов, Горан Георгиев и Јовица Димитров, одабраоје по троје најбољих у категоријама најукусније јело, најбоље аранжирани штанд и најаутентичнији штанд.

По њиховој оцени, прво место за најукусније јело припало је селу Г.Лисина, друго с.Млекоминци, а треће с.Милевци.

Најбоље арнажирани штанд имали су представници села Паралово, Црноштица и Д.Лисина.

Прва три места у категорији најутентичнији штанд припала су селима Зли дол, Радичевци и Гложје.

Одржана су спортска такмичења у надвлачењу конопца, бацању кугле и обарању руку.

За прва три места у обарању руку у мушкој конкуренцији изборили су се Дарко Трајков (Зли дол), Новица Здравков (Паралово) и Бобан Тасев (Извор).

У женској – Сања Крумов (Бресница), Дивна Динов (Д.Лисина) и Снежана Алексов (Д.Лисина).

Најбољи у бацању кугле у мушкој категорији били су Мирослав Кирилов (Паралово), Бобан Тасев (Извор) и Методија Рангелов (Буцаљево).

У женској Сања Крумов (Бресница), Јулијана Костадинова (Рикачево) и Надица Рангелов (Зли дол).

Прво место у надвлачењу конопца у мушкој конкуренцији припало је екипи села Паралово, на другом месту је Буцаљево, а на трећем Зли дол.

У женској конкуренцији прва три места освојиле су екипе Спортског савеза, Фабрике и с.Доња Лисина. Победници су награђени дипломама, медаљама и пехарима.

„Хвала свима који су учествовали и дали свој допринос. Част ми је што сам председник општине која трећи пут добија средства на кокурсу Министарства за бригу о селу у вредности од 500.000 динара за одржавање ове манифестације. Општина учествује са 100.000 динара, којима смо финансирали транспорт, медаље и пехаре и мајице за све учеснике и посетиоце. Специјалитете у којима сте имали прилике да уживате припремили су учесници сопственим средствима“, изјавио је председник општине Владимир Захаријев и додао да се нада да ће се сусрети следеће године одржати на неком већем простору, по могућности на отвореном.

 

Ј.П.-НРТВ-БОСИЛЕГРАД

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*