Одржана XXVI редовна седница СО Босилеград

На XXVI редовној седници СО Босилеград која је одржана јуче у сали за састанке Општинске управе општине Босилеград усвојене су све 43 тачке дневног реда.

Одборници су усвојили Предлог одлуке Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији наше општине за ову годину, Оперативног плана за одбрану од поплава за воде II реда, повећања оснивачког капитала ЈКП“Чистоћа“, Годишње планове рада и Финансијске извештаје јавних предузећа, установа и удружења, финансијске извештаје месних заједница Босилеград, Бранковци, Г.Лисина, Радичевци и Рајчиловци.

На седници је усвојено решење о престанку дужности Асена Михаилова на место директора Народне библиотеке „Христо Ботев“ Босилеград, а на његово место именован је Горан Миланов, магистар наука из библиотекарства и информатике.

На јучерашњој седници је Миодраг Јакимов, начелник Општинске управе општине Босилеград дао оставку на место секретара Општинске изборне комисије.

На крају седнице председник општине Владимир Захаријев осврнуо се на актуелне пројекте на територији наше општине. „Након отварања дечјег вртића који ради пуном паром, недавно смо отворили и бензинску станицу у коју је уложено милион евра, а компанија „Кнез петрол“ планира још једну инвестицију у нашу општину, о чему ћемо ускоро разговарати код председника Александра Вучића.

Сигурна кућа биће отворена крајем маја, тренутно смо у процесу прикупљања дозвола. Што се тиче туристичког објекта Градиште, завршен је и опремљен, а у мају крећу радови на повезивању на водовод. Спортска хала ће вероватно бити отворена у јулу уз велики концерт.

Ускоро почиње припрема и асфалтирање регионалног пута према Обе реки у дужини од 1,4 км, као и радови на систему водоснабдевања у с.Ресен. Такође, ускоро ће бити пуштен у рад минибус за превоз становништва из сеоских подручја, а од Министарства за породицу и демографију добили смо и 60% средстава за куповину још једног комбија.

Тренутно се ради на постављању лифта у Дому здравља и завршавају се радови на систему парног грејања у Дому културе“, изјавио је председник Захаријев.

Ј.П.-НРТВ-БОСИЛЕГРАД

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*