Одржана XXV редовна седница СО Босилеград

На XXV редовној седници СО Босилеград, која је одржана данас у сали за састанке Општинске управе општине Босилеград усвојено је свих  15 тачака дневног реда.

Одборници су дали сагласност на предлоге одлука о првом ребалансу општинског буџета за ову годину, изменама и допунама Одлуке о водоводу, Плану рада Инспекције за заштиту животне средине za 2024.

Усвојени су финансијски планови месних заједница Босилеград, Белут, Бранковци, Г.Лисина, Г.Љубата, Г.Тлмино, Извор, Радичевци, Рајчиловци Ресен и Рикачево. Такође, финансијки планови Гимназије и О.Ш.“Георги Димитров“, Програм рада са финансијским планом Дома ученика, Црвеног крста, ЈП“Грађевинско земљиште и путеви“ и Дома здравља. Изгласани су и предлози о изменама финансијских планова председника Општине, Општинске управе, Општинског већа и усвајање финансијког плана Скупштине Општине.

На крају седнице председник општине Владимир Захаријев говорио је о пројектима на територији наше општине чија је реализација у току.

„Данас стиже паркет за спортску халу, чија је вредност 12 милиона динара, које је на наш захтев обезбедило Министарство спорта. Паркет ће бити постављен у наредних десетак дана, а отварање хале је планирано за мај или јун.

Што се тиче некадашње фабрике „Кобос“, имамо два заинтересована инвеститора, а са једним од њих ћемо имати сусрет за недељу или две. За реконструкцију зграде смо већ добили 330 хиљада евра државних субвенција, уз предвиђено учешће општине од 20 милиона динара, које ћемо такође покушати да набавимо кроз субвенције .

У плану је да од 1.марта почне са радом новоосновано предузеће „Чистоћа“, које ће се бавити превозом становништва из сеоских подручја минибусом. Такође, у надлежности предузећа ће бити и копање бунара хидрауличном бушилицом коју већ имамо, када будемо набавили компресор.

У току фебруара ћемо радити на изградњи канализационог система за туристички објекат „Градиште“, за који већ имамо опрему, а радимо и на решавању проблема око водоснабдевања. Очекује нас и отварање новоизграђене пумпе која ће решити проблем стабилног снабдевања горивом на територији наше општине“, изјавио је председник Захаријев.

Ј.П. – НРТВ-БОСИЛЕГРАД

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*