Одржана XXIII редовна седница СО Босилеград

На XXIII редовној седници СО Босилеград која је одржана данас у Сали за састанке зграде Општинске управе усвојено је свих 11 тачака дневног реда.

Одборници су усвојили Локални план управљања отпадом на територији општине Босилеград за период 2023-2033, предлоге одлука о висини стопе пореза на имовину и образовања локалне Службе за пријем жалби за пројекат „Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане Србије“ на територији наше општине.

Усвојена је одлука директора ПУ“Дечја радост“ за уписану децу вртићког узраста. Гордана Илиев и Александра Илијевић разрешене су дужности члана Управног одбора ПУ“Дечја радост“, а на њихово место именоване су Милица Пенев и Бисерка Божилов. Одборници су дали сагласност на Решење о усвајању деветомесечног извештаја о извршењу одлуке о буџету Општине Босилеград, као и извештаја о раду са  финансијским извештајима Ветеринарске амбуланте, ЈКП“Услуга“, ЈП“Грађевинско земљиште и путеви“ и Спортског савеза општине Босилеград.

На крају седнице одборницима и грађанима обратили су се председник општине Владимир Захаријев и заменик председника Стефан Стојков.

„Зашто је политичка партија „То смо ми – Природни покрет“ подржала листу „Александар Вучић – Србија не сме да стане“ на предстојећим парламентарним изборима? Никада нисмо били условљени да постанемо чланови Српске напредне странке. Имали смо понуду да добијемо једно место у извршној власти, што смо одбили и рекли да желимо улагање у пет области: инвестиције, здравство, образовање, инфраструктуру и увођење оптичког интернета.

Што се тиче проналажења инвеститора, што подразумева и отварање нових радних места, на томе се интензивно ради. Страни инвеститори не желе да улажу у нашу општину због неразвијене инфраструктуре, али је председник Вучић обећао да ће домаћим инвеститорима понудити дупле субвенције како би дошли у Босилеград.  У области здравства запослили смо нове кадрове, добили савремену медицинску апаратуру, обогатили возни парк, одобрена су средства за специјализацију лекара физијатрије, офталмологије и психијатрије, имамо одличну сарадњу са лекарима ВМА из Београда. Радимо на одржавању кадрова у нашим образовним установама, не смањујући број одељења, без обзира на број ђака, општина је обезбедила бесплатне уџбенике за све основце од 1. до 4. разреда, у плану је реконструкција школе у с.Рајчиловци. И сами видите колико се ради на унапређењу путне инфраструктуре, како локалних, тако и регионалних путева. Планирана је и брза саобраћајница Босилеград-Сурдулица са тунелом од локалитета Дејанови до Власинске росе, која би деоницу скратила за 14км. Свакако, ту је и ЛЕД осветљење на улицама града, али и околних села. Поред тога, у току су радови на увођењу оптичког интернета на територију града и с.Рајчиловци.

Свакако морам да напоменем да су људска и мањинска права нас као бугарске националне мањине испоштована од стране Републике Србије, што се види на примеру образовања, докумената и финансирања медија на матерњем језику, а има помака и у запошљавању припадника наше националне мањине у секторима војске, полиције и ватрогасне службе“, изјавио је Стојков.

„Захваљујући одличној сарадњи са државним врхом и ресорним министарствима, уређење центра града ће бити завршено следеће године, тренутно се ради оптика пуном паром у зависности од временских услова. У току су радови на прихватном објекту за социјално угрожена лица, добили смо опрему за туристички објекат на локалитету Градиште, али и даље решавамо проблем са водом. Такође, у току је тендер за набавку паркета за Спортску халу. Ускоро ће бити отворена бензинска пумпа која ће омогућити редовно и стабилно снабдевање горивом у нашој општини. Завршава се пројекат за флотацију 250 тона руде у руднику „Подвирови“ у с.Караманица, чиме ће се створити услови за запошљење 1000 људи.

Позивам све да у недељу изађу на изборе и дају подршку листи „Александар Вучић – Србија не сме да стане“, зато што Босилеград не сме да стане. Избори ће показати ко је унапредио Србију, помогао да Босилеград буде лепши и да буде ово што је сада. Уколико имамо најбољи резултат, гарантујем да ће бити још боље“, рекао је председник Захаријев.

Ј.П.-НРТВ-Босилеград

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*