Одржана XIV редовна седница СО Босилеград

На дневном реду XIV редовне седнице СО Босилеград, која је одржана данас у Сали за састанке општине Босилеград, нашле су се 44 тачке и све су усвојене.

На дневном реду нашли су се Предлог одлуке о усвајању Оперативног плана за одбрану од поплава за воде II реда и Локалног регистра извора загађења животне средине за територију општине Босилеград за 2022. годину; Предлог Решења о давању сагласности на Извештај о раду са финансијским извештајем председника општине, Општинске управе, јавних установа, као и организација, савеза, удружења и установа који се финансирају из општинског буџета. Такође, Предлог измене Финансијског плана за текућу годину за поједине месне заједнице и установе, као и о престанку мандата саветима месних заједница и именовању нових чланова.


Представници локаланог парламента изгласали су реизбор Асена Михајлова на место директора Народне библиотеке „Христо Ботев“. Борис Александров разрешен је чланства у Управном одбору Предшколске установе „Дечја радост“, а на његово место постављена је Тања Стоименов.
На данашњој седници председник општине Владимир Захаријев захвалио се свим грађанима који су на председседничким и парламентарним изборима подржали актуелног председника Србије Александра Вучића и Коалицију Заједно можемо све, нагласивши још једном одличну сарадњу коју наша општина има са државним врхом.


Захаријев је поменуо недавну посету двоје инвеститора заинтересованих за покретање пословних пројеката у погонима некадашњих фабрика „Кобос“ и „Чарапара“. Такође, комплетну реконструкцију и модернизацију Горње централне градске улице која ће се обавити у току ове године, лед осветљење као и реконструкцију и доградњу вртића „Дечја радост“ која је у току. Подсетио је да би ускоро наша општина требало да добије возило за чишћење улица, машину за бушење рупа, комби који ће служити за превоз путника мештана из сеоских средина, као и нова кола за потребе ВМА.


На крају седнице Захаријев је позвао све грађане и госте Босилеграда да учествују на фестивалу „Ускрс на тромеђи 2022“, који организују Општина и Центар за културу „Босилеград“, а који ће се одржати 24. априла, са почетком у 10ч. на главној градској раскрсници.

Н.С./НРТВ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*