Одржана X редовна седница СО Босилеград

У петак, 10. децембра одржана је десета редовна седница СО Босилеград. Дневни ред који се првобитно састојао од 7 тачака допуњен је са две тачке и то Седми ребаланс буџета Општине за 2021. и Предлог одлуке о давању сагласности на локални регистар базних станица општине Босилеград.

У првој тачки дневног реда која се односила на Предлог одлуке о организацији и функционисању цивилне заштите на територији општине Босилеград, Даниел Зарев, члан Општинског већа објаснио је да је Босилеград међу првим општинама која је 2018. увела цивилну заштиту у случају ванредних ситуација и да је реч о усаглашавању подзаконских аката са већ донетом одлуком.

На седници је једногласно усвојен деветомесечни извештај о изврешењу одлуке о буџету општине за текућу годину. Дата је сагласност и на извештај о раду ЈП за комуналије и услуге „Услуга“, Ветеринарске амбулнате и ЈП Грађевинско земљиште и путеви општине Босилеград.

У завршном делу седнице председник општине Владимир Захаријев осврнуо се на пар значајних пројеката, који су реализовани током ове године, међу којима је и шалтер Поштанске штедионице. Најавио је свечано отварање Рода воде до краја године.

Следећа седница СО Босилеград планирана је за 20.децембар, када ће бити више речи о свим пројектима општине који су одобрени или реализовани у току ове године.

НРТВ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*