Одржана Тринаеста редовна седница СО Босилеград

На дневном реду XIII редовне седнице СО Босилеград, која је одржана у понедељак, 31.јануара нашло се 13 тачака и то: Предлог решења о давању сагласности на План и Програм рада и финансијска средства из Буџета општине Босилеград за 2022.годину за Дом здравља, Гимназију, О.Ш.“Георги Димитров“, Дом ученика, Црвени крст, Туристичку организацију, ЈП „Грађевинско земљиште и путеви“, као и месне заједнице; Предлог решења о давању сагласности за изградњу нисконапонског вода у селу Радичевци, измену и допуну Правилника о раду ЈП „Грађевинско земљиште и путеви“, разрешења и именовања два члана Школског одбора О.Ш.“ГеоргиДимитров“.

Дневном реду додата је тачка Предлог Другог ребаланса буџета општине Босилеград за 2022.годину. Представници локалног парламента једногласно су усвојили све Предлоге. На данашњој седници Ивана Васев и Иван Котев разрешени су дужности чланова Школског одбора О.Ш.“Георги Димитров“, а за нове чланове  именовани су Љубиша Пенев и Светлана Василов.

Председник општине Владимир Захаријев напоменуо је да је усвајање Другог ребаланса буџета било потребно како би Општина могла да конкурише на конкурсима за доделу бесповратних средстава за два пројекта: постављање кишне канализације и замену фекалне канализације у центалном делу града, као и реконструкцију некадашње Ветеринарске амбуланте у којој би требало да се отвори установа за смештај старих, незбринутих и угрожених лица. У завршном делу седнице најавио је свечано отварање Рода воде за петак, 4.фебруар.

Ј.П.

НРТВ-Босилеград

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*