Одржана Општинска смотра рецитатора „Песниче народа мог“

Општинско такмичење рецитатора „Песниче народа мог“ одржано је данас у Свечаној сали Центра културе “Босилеград“.

На смотри такмичарског карактера учествовало је 29 рецитатора, који су били подељени у три узрасне групе: 18 ученика од 1. до 4. разреда, 9 ученика од 5. до 8. разреда, док су у категорији средњошколаца учествовале само две ученице. Такмичари су рецитовали стихове на српском и бугарском језику.

Одлуком трочланог жирија у саставу: Маријела Рангелов, професорка бугарског језика у босилеградској Гимназији, Ивана Сандев, професорка бугарског језика у О.Ш. “Георги Димитров“ и Радица Велинов Миткова, професорка српског језика у О.Ш. “Георги Димитров“ за најбоље у млађој узрасној групи изабране су: Лена Арсов, Милица Иванова и Мила Костов, све ученице 4. разреда.

Прва три места у средњој узрасној категорији освојили су: Мартин Миленов из 6. разреда, Владимир Борисов из 5. разреда и Бојана Николов, ученица 7. разреда.

У категорији средњошколаца, прво место заузела је Јасмина Митов из 3. разреда, а друго место припало је Теодори Рангеловој из 2. разреда.

Најуспешнијим такмичарима организатори су уручили дипломе и робне награде. Специјлне награде додељене су најмлађим учесницима – Матији Зареву и Мили Стојанов, ученицима 2.разреда. Окружно такмичење ће бити одржано 11. априла у Дому културе у Сурдулици.

55. Смотра рецитатора „Песниче народа мог“ одржава се под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког разоја Р.Србије, а организатор општинског такмичења је Центар културе „Босилеград“.

Ј.П.-НРТВ-БОСИЛЕГРАД

В3К

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*