Одржана конститутивна седница СО Босилеград

На конститутивној седници СО Босилеград која је одржана данас у сали за сатанке Општинске управе изабрано је ново општинско руководство у четворогодишњем мандату.

Седницом је председавао најстарији одборник Златка Стоичкова, а у раду су јој помагала два најмлађа одборника – Маријела Рангелов и Славољуб Иванов. Након потврђивања мандата новоизабраних одборника и потписивања свечаних изјава, одборници су тајним гласањем за председника СО изабрали Славчу Владимирова, за заменика председника Ивана Јорданова, а за секретара Славицу Стојанову.

Изабрани су чланови Мандатско имунитетске комисије и Комисије за статутарна, кадровска и административна питања. Одмах након конститутивне, одржана је и прва редовна седница локалног парламента у новом сазиву, са 20 тачака дневног реда. Према Закону и Статуту СО Босилеград, председеник СО Славчо Владимиров предложио је Владимира Захаријева за председника општине, што је једногласно усвојено тајним гласањем.

На исти начин су, на предлог председника Захаријева, изабрани заменик предсденика општине и чланови Општинског већа.

Стефан Стојков је реизабран за заменика председника, као и досадашњи чланови Општинског већа – Даниел Зарев, Данијел Миланов, Олгица Захаријев, Станислава Петракијев и Љиљана Анакиев.

У свом обраћању, Захаријев се захвалио одборницима на указаном поверењу, као и свим грађанима који су подржали листу „Александар Вучић-Босилеград сутра-Владимир Захаријев“. Председеник Захаријев је најавио наставак започетих инфраструктурних пројеката и преговора око довођења инвеститора. Према његовим речима, у току су завршни радови на Спортској хали, која ће бити свечано отворена током лета, након чега ће почети са радом и Објекат за збрињавање социјално угрожених лица, а затим и Туристички објекат Градиште. „Оправдаћемо ваше поверење, наставићемо сарадњу са државним врхом и ресорним министарствима како би грађани Босилеграда имали што боље услове за живот“, изјавио је Захаријев.

Због избора на функцију председника и заменика председника Општине, уместо Захаријева и Стојкова одборници ће бити Небојша Стојнев и Марина Васев.

Ј.П.-НРТВ-БОСИЛЕГРАД

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*