Одржана Дванаеста редовна седница СО Босилеград

На дневном реду XII редовне седнице СО Босилеград, која је одржана у среду, 12. јануара нашле су се 4 тачке и то: Предлог одлуке о усвајању Плана развоја општине Босилеград за период 2021-2030, Друге измене и допуне Плана генералне регулације Босилеграда, Локалног акционог плана за социјално укључивање рома и ромкиња општине  Босилеград за период 2022-2025 и Прве измене буџета општине Босилеград за 2022.годину. Представници локалног парламента једногласно су усвојили све Предлоге.

Даниел Миланов, члан Општинског већа изнео је део Плана развоја у којем је акценат стављен на проналажење инвеститора за некадашње фабрике, развој туризма, побољшање инфраструктуре, помоћ младим брачним и ванбрачним паровима при куповини сеоског домаћинства.

Измена Плана генералне регулације Босилеграда односи се на трасирање саобраћајних инфраструктурних коридора на 11 локација на територији општине, како би могле да се користе као грађевинске парцеле, уз очување пољопривредног земљишта у руралним подручјима.

У завршном делу седнице, свим одборницима достављени су резултати мерења квалитета ваздуха на територији Босилеграда. Микица Василов, шеф општинског сектора за екологију, објаснио је да је Општина купила нови уређај за мерење квалитета ваздуха, који показује видео запис локације са утврђеним параметрима, што онемогућава њихову злоупотребу. Овим уређајем мерено је присуство суспендованих честица у ваздуху на 9 локација у Босилеграду, а  резултати су показали да је њихова концентрација далеко мања од дозвољених граничних вредности које је прописала Европска комисија.

Председник општине Владимир Захаријев најавио је неколико пројеката, међу којима су реконструкција Ветеринарске амбуланте у којој би требало да се отвори установа за смештај старих, незбринутих и угрожених лица, постављање кишне канализације и замену фекалне канализације у централном делу града и отварање Рода Воде до краја месеца.

Ј.П.

НРТВ-Босилеград

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*