Обележавање Дана Кирила и Методија, празника словенске писмености и културе у Босилеграду

Дан Кирила и Методија, празник словенске писмености и културе биће обележен низом манифестација у организацији Центра културе „Босилеград“, Народне библиотеке „Христо Ботев“, О.Ш.“Георги Димитров“, босилеградске Гимназије и ПУ „Дечја радост“, под покровитељством Општине Босилеград и Националног савета бугарске националне мањине.

Уочи празника, у четвртак, 23. маја од 19ч. у холу Дома културе биће организоване две изложбе. У оквиру поставке „Разноликост израза“ биће изложено више од 100 ликовних радова различитих техника и димензија које су израдили ученици О.Ш.“Георги Димитров“ под руководством наставника ликовне културе Љубише Пенева. Народна библиотека „Христо Ботев“ организоваће изложбу „Завичајна баштина“ на којој ће бити представљене књиге аутора пореклом из нашег краја. Такође, посетиоци ће моћи да виде поставку етно собе и радионице са намештајем и оруђем за рад с почетка 20.века.

Свечана академија поводом дана словенске писмености и културе биће одржана у петак, 24. маја са почетком у 13ч. у Великој сали Дома културе. Поводом предстојећег празника, Босилеград ће посетити делегација Мађарског националног савета на челу са председником Арпадом Фремондом. Након пријема у Кабинету председника општине Владимира Захаријева, заједно са председником Бугарског националног савета Стефаном Стојковим обићи ће културне и медијске установе и присуствовати свечаној академији. Посету представника Мађарског националног савета нашој општини финансира ОЕБС, уз медијску подршку Нове радио-телевизије Босилеград.

НРТВ-БОСИЛЕГРАД

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*