Обављени прегледи специјалиста из нишке Војне болнице у Босилеграду

У организацији Општине Босилеград и Војне болнице у Нишу наши суграђани су јуче у просторијама босилеградског Дома здравља могли да обаве прегледе код специјалиста дерматологије, ендокринологије, неурологије, офталмологије и орл. На преглед се јавило око 174 наших суграђана.

„Општина Босилеград и Дом здравља годинама уназад успешно сарађују са специјалистима нишке Војне болнице и ВМА из Београда које немамо у нашој здравственој установи. Захваљујући договору са државним врхом, Министарством здравља и Министарством одбране, лекари са ВМА у Београду били су овде прошлог месеца, данас су нишки специјалисти и трудићемо се да долазе бар једном у два месеца. Такође, два пута месечно се Војно-медицинској академији шаљу узорци за биохемијску анализу која не може да се обави у нашем Дому здравља“, изјавио је председник општине Владимир Захаријев.

„Зовемо специјалисте на основу приоритета грађана који се изјашњавају о ономе што им је неопходно за даљу дијагностику и лечење. Осим тога, на овај начин радимо на унапређењу превенције и здравља пацијената“, саопштио је директор Дома здравља др Горан Василов.

Ј.П.-НРТВ-БОСИЛЕГРАД

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*