Нови пожари на територији општине Босилеград

Нови пожари на територији општине Босилеград активни су од јуче у селима  Дукат и Ржана. Ватрена стихија још увек букти из правца Ружине махале у селу Дукат, док је пожар из правца Дудине махале угашен. Најкритичније остаје изнад махала Кутлина и Вадница.

„Двадесет троје припадника босилеградске ватрогасне јединице и ватрогасци из суседних општина одмах су изашли на терен. Борба са ватреном стихијом води се и на територији Горње и Доње Ржане. Ниско растиње и шуме горе на подручју махале Гузобии, најтежа је ситуација у централном делу села Г.Ржана, у махали Пиперковци. Тамо је у акцију гашења укључено деветнаест ватрогасаца.“

Информацију је потврдио председник општине Босилеград и шеф општинског штаба за ванредне ситуације Владимир Захаријев.  Он је додао да је штаб у пуној приправности да реагује.

Захаријев  је акцентирао да су данас на терену две екипе криминалистичке полиције при Министарству унутрашњих послова Р.Србије, који ће спровести истрагу о узроцима пожара. Позвао је грађане да буду пажљиви и не пале траву и растиње на отвореном, јер би последице пожара  могле да буду несагледиве.

НРТВ-БОСИЛЕГРАД

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*