Наставља се кампања вакцинације у месним заједницама општине Босилеград

У организацији босилеградског Дома здравља и руководства општине Босилеград вакцинација против корона вируса данас је обављена у селима Извор и Паралово.

 

Акција ће се у петак, 7. маја, наставити у селима Голеш, Караманица, Жеравино и Рикачево, а истог дана у селима Горње и Доње Тлмино биће обављена ревакцинација. „Овакву акцију организоваћемо у свим месним заједницама, како би се успешно изборили са пандемијом“, изјавио је председник општине Владимир Захаријев.

Мештани општине, којима је потребан превоз како би дошли на  вакцинацију, могу потражити помоћ од општинске управе и добити потребне информације на бројеве телефона 017 877 006 и 065 405 99 80.

Др Драгана Димитров, вођа Тима за вакцинацију при Дому здравља у Босилеграду, изјавила је да је до сада вакцинисано око 2.200 грађана наше општине, од којих је  1.250 примило обе дозе. Додала је да се у Дому здравља врши вакцинација и ревакцинација „Фајзеровом“, „Спутњиковом“ и вакцином „Синофарм“. Имунизација је спровођена и током Ускршњих празника.

Радио Босилеград

Фото: НРТ-Босилеград

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*