Наставља се акција масовне вакцинације против корона вируса у Босилеграду

У оквиру акције масовне вакцинације против корона вируса трећом дозом на територији општине Босилеград вакцинисано је 777 особа. Неколико екипа Дома здравља, уз присуство председника општине Владимира Захаријева, јуче су обавиле  имунизацију мештана, који су изразили интересовање за трећу бустер дозу у селима Груинци, Милевци и Г.Љубата.

Само током јучерашњег дана вакцинисано је 90 људи, 26 у Г.Љубати, 34 у селима Милевци и Груинци, док је  30 грађана вакцинисано  на вакцинационом пункту у просторијама Дома здравља.  Било је заинтересованих и за прву дозу вакцине. Др Драгана Димитров, шеф Тима за вакцинацију против ковида 19  саопштила је да су  током данашњег дана вакцинисани   мештани села Дукат, а током наредне седмице биће обухваћени и мештани села у јужном делу наше општине.

Председник општине Владимир Захаријев најавио је да ће током новембра бити организована вакцинација трећом дозом у свим селима на територији општине, за све заинтересоване.

„Тренутно босилеградски  Дом здравља располаже вакцинама произвођача Синофарм, Спутник В и Фајзер. Има и довољно доза тровалентних и четворовалентних  вакцина против сезонског грипа“, саопштила је др Димитров.

Акције вакцинације се спроводе у организацији Општине и босилеградског Дома здравља, уз сарадњу са одборницима и представницима руководства месних заједница.

НРТВ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*