Марија Јакимова остварила пласман на Републичко такмичење из руског језика

Марија Јакимова, ученица  7. разреда ОШ „Георги Димитров“ у Босилеграду, освојила је прво место на Окружном такмичењу из руског језику и пласирала се на Републичко такмичење, које ће се крајем месеца одржати у Београду.

– Изузетно сам задовољна постигнутим резултатом, који ме обавезује да уложим још веће напоре и достојно репрезентујем своју школу и нашу општину на Републичком такмичењу, рекла је Марија.

Поред наставнице Венетке Евтимове, велике заслуге за Маријин успех има и њена мајка Марина, која је такође професорка руског језика.  Осим из руског језика, босилеградски основци овог викенда у Врању су учествовали и на окружним такмичењима из енглеског језика и физике, као и на такмичењу у шаху.

Мартин Миленов из 6. разреда заузео је друго место на такмичењу из физике са 52 освојена бода. Доња граница за даљи пласман биће утврђена након обраде резултата из свих округа Србије, након чега ће бити познато да ли се пласирао за републичко такмичење.

Знање из енглеског језика са својим вршњацима одмеравале су Симона Василев из 7. разреда, Ана Јорданов, Ива Александров и Маријана Ранђелова из 8. разреда, али нису оствариле довољан број поена за даљи пласман.

Александар Арсов, ученик шестог разреда освојио је треће место на Окружном такмичењу у шаху за основце. И поред изузетног успеха он није остварио пласман на Републичку смотру, на којој ће  учествовати само два првопласирана такмичара са Окружног такмичења. Одличан резултат остварили су и његови вршњаци – Мартин Миленов и Михајло Јовановић, који су освојили по 3 од максималних 5 поена.

Протеклог викенда у ОШ у Босилеграду одржано је и општинско такмичење из географије, на којем је учествовало троје ученика 7. и 8. разреда. Најбољи резултат остварила је Глорија Генов из 7. разреда, која ће учествовати на окружном такмичењу у априлу.

НРТВ-БОСИЛЕГРАД

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*