Кампања за промоцију вакцинације припадника националних мањина

Кампања за промоцију вакцинације припадника националних мањина, која садржи поруке на 19 језика, представљена је у Палати Србије, а министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић оценила је да је вакцинација свих грађана једини начин да се победи пандемија. У оквиру кампање, за 23 заједнице националних мањина, на 19 језика припремљено је око 44.000 флајера, 1.200 постера, као и 21 џингл за радијско емитовање и 21 анимирани филм.

Чомић је рекла да је циљ кампање, која је припремљена у сарадњи Министарства за људска и мањинска права и Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ), да се пошаље порука о важности вакцинације, а која ће бити разумљива припадницима националних мањина.
Ова кампања је важна јер омогућава да сваки грађанин на свом матерњем језику добије праву информацију која гласи – вакцина спашава живот – каже председник Националног савета бугарске националне мањине, Стефан Стојков, који је истакао да је Национални савет бугара у Србији подржао кампању. Он је прецизирао да је информисање о значају вакцинације кључно и позвао све припаднике мањинских група да се вакцинишу.

А.Д

НРТ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*